علت وجود لكه خون در زرده تخم مرغ پاره شدن فوليكول در ناحيه اي غير از استيگما مي باشد . كه در نتيجه رگهاي خوني پاره مي شوند . ولكه خوني بر روي زرده باقي مي ماند واگر لكه خون در سفيده ديده شود خونريزي در قسمت ماگنوم بوده است و توليد تخم مرغ با لكه خون در مرغاني كه در قفس نگهداري ميشوند بيشتر از مرغاني است كه روي بستر نگهداري ميشوند .

لكه خون در زرده تخم مرغ meat spots & blood spots نيز ناميده ميشود كه:
اين لكه بارور بودن تخم مرغ را معين نمي كند . 
ايجاد لكه خون در زرده تصادفي است .
بيش از يك درصد از همه ي تخم مرغهايي كه توليد ميشوند داراي لكه خون در زرده تخم مرغ مي باشند .
در اثر ماندگاري تخم مرغ لكه خون موجود در زرده تخم مرغ در آلبومن محو ميشود .
وجود لكه خون در زرده تخم مرغ دليل بر تازگي آن مي باشد .
هم از نظر شيميايي و هم از نظر تغذيه اي اين تخم مرغها مناسب بوده و ميتوان لكه خون را با چاقو از زرده پاك كرد .
فسفوليپيدها در تشكيل پروتئينها (در انتقال چربي در جريان خون ضروري اند ) نقش مهم و اصلي را ايفا ميكنند و اسيدهاي چرب ضروري نيز در ساخت پروستاگلنين ها بكار ميروند . مي دانيم كه پروستاگلندينها با عمل هورمون گونه خود بسياري از فعاليت هاي متابوليكي را تنظيم ميكنند مثلا با تاثير بر تخمدان و استيگما باعث پاره شده و آزاد شدن زرده تخم مرغ مي گردند

 

 

تدوین و گردآوری :خانم مهندس لیلا زرتاش

منابع : 

تغذیه مرغ / مولفین scott,nesheim,young ٬ مترجم جواد پور رضا – اصفحان : نشر ارکان اصفهان ٬ چاپ دوم 1379

راهنمای کامل پرورش طیور /مترجمان دکتر محسن فرخوی / مهندس تقی سیگارودی ٬ دکتر فریدون نیک نفس – ناشر : واحد آمار و پژوهش معاونت کشاورزی سازمان اقتصادی کوثر ٬ تابستان 1378